HACO Trading BE

Van klein tot groot met de oplossingen van HACO Trading Company

logopdv.png

 In 2015 opende Peter Vanacker de deuren van zijn firma voor het eerst, wat begon als een kleine firma groeide al snel uit tot een gespecialiseerde toeleveringsbedrijf gekend als PDV-Deuren. Als experts in het maken van plaatsklare binnendeuren richt PDV-Deuren zich voornamelijk op de professionele markt zoals schrijnwerkers en winkels met toonzaal, maar zonder eigen productie.

Met dank aan hun kwaliteitswerk en vakmanschap kende de firma een mooi expansie gedurende zijn eerste jaren. Het machinepark diende dan ook mee te groeien van een kleine zaak tot een middelgrote onderneming met een enorme specialisatie, zo getuigt Peter:

We kochten onze eerste kleinere machines waaronder een paneelzaag en toupie bij HACO Trading en waren zeer tevreden van de begeleiding door de verkoper, alsook door de opvolging en levering van de servicedienst.”

“Gezien we ons al snel na de opstart gingen specialiseren in binnendeuren, hadden we hiervoor een CNC machine nodig. Opnieuw kozen we voor HACO Trading & Biesse, dankzij hun doordachte aanpak en ervaring werd snel duidelijk welke CNC-bewerkingscenter er voor ons de beste keuze zou zijn. Deze Rover K doet nog steeds dienst én tot op heden zijn we nog altijd zeer tevreden over onze keuze.”

img2215middel.JPG

Door de enorme groei in productie werd hun productiehal te klein en verhuisde PDV-Deuren in 2018 naar hun huidige nieuwbouw productiehal in  Roeselare.  

Gezien het niet opportuun was om onze oude opdeelzaag (ook bij HACO tweedehands gekocht) mee te verhuizen, gingen we op zoek naar een nieuwe machine. We kozen uiteindelijk voor de Biesse Selco SK4. Amper 1 jaar later werd het duidelijk dat we terug de limiet van onze productiecapaciteit bereikt hadden.

Met deze probleemstelling stapten we naar HACO Trading, die samen met ons de zoektocht naar een hogere productiecapaciteit begon. Na een korte doorlichting van onze productieprocessen stelde HACO Trading voor om ons productieproces te automatiseren. In mei 2019 trokken we naar Ligna in Hannover om hun verschillende oplossingen aan het werk te zien.

Daar werd duidelijk dat de combinatie van het Winstore automatisch opslagsysteem met een Rover A CNC-bewerkingscenter voor ons de beste keuze was. Gebruiksgemak en het kunnen autonoom werken waren voor ons de belangrijkste factoren en deze integratie lost dit probleemloos in.

De installatie van een autonome machine zorgt voor een verhoogde productiecapaciteit door enerzijds snel en efficiënt te werken. Bovendien kan de operator tegelijkertijd ook nog andere machines aansturen wat een enorme boost aan capaciteit én voor een reductie in productiekost zorgt. De totale winst kan oplopen tot wel 50%. HACO Trading kan de berekening samen met u maken om zo uw mogelijke winst aan te tonen.

"Ondertussen zijn de Winstore en Rover A geleverd én geïnstalleerd bij ons en maken ze deel uit van ons dagelijks productieproces. Hoewel we nog in de opstartfase zitten zijn we al zeer tevreden van de machine. Hij voldoet aan al onze verwachtingen én is bovendien ook nog uiterst precies. De exacte stijging in onze productiecapaciteit is nog niet helemaal duidelijk maar tot op heden zijn we zeer tevreden. Ook de levering, installatie, verkoopproces als de opleiding van HACO Trading verliep uitmuntend. Alles was mooi op elkaar afgestemd en hiervoor willen we het verkoopteam en de service engineers extra bedanken!”

img2236middel.JPG
Meer info: 

Stel je vraag