HACO Trading BE

Modern en geautomatiseerd machinepark bij Coopman Interieur

In het atelier van Coopman Interieur in Passendale mag het wel al eens goed vooruit gaan. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt en moest hun productieproces optimaliseren en moderniseren om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen. Om deze reden besloten ze in zee te gaan met HACO Trading voor de aankoop van nieuwe machines. Het resultaat? Met de nieuwe machines van Biesse is hun productiecapaciteit verdubbeld.

Bekijk hun testimonial hier

Jarenlange samenwerking

De samenwerking met HACO Trading begon al 11 jaar geleden met de aankoop van een eerste CNC-gestuurde machine: “We kochten de Rover A, 5-asser aan via HACO Trading omwille van een uitstekende prijs kwaliteit verhouding, wat voor ons heel erg belangrijk was” vertelt Bart Coopman. Toen ze er enkele jaren later voor kozen om hun productie verder te optimaliseren, was HACO Trading opnieuw de geschikte partner hiervoor. "We zochten één aanspreekpunt voor de verkoop en service van onze machines. Bovendien is HACO niet zo ver van ons gelegen, wat ervoor zorgt dat ze hier snel kunnen staan als er een probleem is", vertelt Bart Coopman.

Opdeelzaag met volautomatisch platenmagazijn 

In 2020 kocht Coopman bij HACO Trading een Biesse Selco WN 610 aan, die uitgerust werd met een Winstore platenmagazijn. De Selco opdeelzaag zorgde er meteen voor dat er geautomatiseerder gewerkt kon worden. Het Winstore platenmagazijn van maar liefst 25 meter lang brengt namelijk automatisch de te verzagen panelen naar de opdeelzaag, zonder tussenkomst van de medewerkers. Het magazijn kan een grote hoeveelheid plaatmateriaal opslaan en verwerken. Hierdoor kon Coopman Interieur onmiddellijk efficiënter werken en meer orders aannemen. "Vroeger konden we 20 platen per dag verwerken. Met de nieuwe machines kunnen we tot 40 platen verwerken en hebben we nog tijd over.

Boren en frezen met de Brema Eko 2.2 

Met de nieuwe opdeelzaag was een deel van hun  productie aanzienlijk verbeterd. Maar het boren van gaten en frezen van de platen bleek nu een nieuwe bottleneck te zijn geworden in het productieproces. Om deze uitdaging aan te gaan, klopte Coopman Interieur opnieuw aan bij HACO Trading voor een nieuwe machine. Met de Brema Eko 2.2 kon Coopman Interieur hun productieproces verder automatiseren en het boren en frezen van de platen op een efficiënte en nauwkeurige manier uitvoeren.

Geavanceerde kantafwerking met de Stream A

Als laatste en meest recente investering kocht Coopman een Stream A kantenlijmer aan bij HACO Trading. De machine maakt gebruik van een revolutionaire Airforce technologie die ervoor zorgt dat de kantenband direct op de plaat wordt gelijmd zonder gebruik van lijm. Dit resulteert in een perfecte kwaliteit van de afgewerkte producten en een hogere productiesnelheid. Naast de Stream A kantenlijmer, heeft Coopman Interieur ook de Biesse Winner W4 CNC-machine aangeschaft. Deze automatisatie zorgt ervoor dat de afgewerkte panelen automatisch worden teruggebracht naar de operator. Wanneer de vier zijden van de panelen afgekant zijn is er met de Winner W4 een mogelijkheid om de panelen automatisch af te laden.

Zaakvoerder Tom Coopman blikt tevreden terug op de samenwerking met HACO Trading: "Dankzij de machines van HACO Trading is niet alleen onze productiecapaciteit enorm gestegen maar is het ook op ergonomisch vlak aangenamer werken voor onze operators."

Benieuwd hoe een moderne machinepark er voor u uit zou kunnen zien? Neem contact met ons op via onderstaand formulier


Stel je vraag