HACO Trading BE

In HACO koerstenue richting Helsinki  

2860 kilometer, 25 kilogram bagage, 5 kilogram gereedschap en wisselstukken, ingesmeerde kuiten en een wispelturige gps: HACO Service Manager Geert Van Tomme doorkruiste 9 landen op zijn trouwe tweewieler. Dankzij de nodige technische kennis, heel wat doorzettingsvermogen en de steun van echtgenote Beatrice overbrugde onze collega de afstand Moorslede-Helsinki op de fiets. Een indrukwekkende prestatie die hem ook langs enkele HACO filialen bracht.

image001-3.png

Minutieuze voorbereiding

Als doorwintert fietser trotseert Geert elke dag 35 kilometer wind, regen en ijzel om op zijn stalen ros de service afdeling van HACO te bereiken. De keuze om enkele locaties op zijn wenslijstje zoals Berlijn, Auschwitz en Sint-Petersburg per fiets te doorkruisen bleek snel gemaakt. Geert: “Ik stippelde mijn route voordien volledig uit op mijn fiets gps. Uiteraard zocht ik zoveel mogelijk naar gepaste fietspaden of autoluwe wegen”. Van vliegtickets tot verschillende visa: aan dit huzarenstukje ging een serieuze voorbereiding vooraf. Het was puzzelen om alle datums op een rijtje te krijgen, zoals de ingangsdatum om Rusland binnen te fietsen en binnen de twee weken terug te verlaten. “Ik teerde hierbij op mijn vorige fiets avonturen, zoals mijn fietsreis van thuis naar Rome en mijn snikhete fietsreis naar Djerba via Marseille en Tunis”, aldus Geert. Met verse banden, vernieuwde rem- en versnellingskabels, blinkende kettingen en kettingwielen, intacte remblokjes en aerodynamische HACO koersoutfit vatte Geert zijn tocht naar het verre, onbekende Noorden aan.

“Van vliegtickets tot verschillende visa: aan dit huzarenstukje ging een serieuze voorbereiding vooraf”

haco580.JPG

Adembenemende route

Geert reed dagelijks ongeveer een Tour De France-rit bijeen, nam 4 treinen, 1 bus, 2 veerponten en 1 ferry: goed voor nog eens 900 extra kilometer. Door het slechte weer waren enkele treinritten nodig om op tijdschema te blijven. Het resultaat: een expeditie die hem door België, Nederland, Duitsland, Polen, Litouwen, Letland, Estland, Rusland en Finland bracht om dan de terugvlucht te nemen in Tallinn. Geert: “Onderweg nam ik de tijd om enkele HACO medewerkers te ontmoeten.” Zo bracht Geert HACO Nederland, het Duitse HACO filiaal en de FAT gebouwen in Wroclaw een bezoek. Beatrice vloog hem per vliegtuig achterna naar Krakau, Polen. Samen zetten ze de fietstocht dan verder tot in Tallinn.

image005.jpg

Sightseeing en Engineering

De nodige pitstops in prachtige locaties zoals Vilnius, het Letse Rundāle Palace of Kasteel Peterhof in Rusland maakten een grote indruk op de twee fietsers. “Ideaal om even tot rust te komen”, vertelt Geert. Want elke dag punt B veilig bereiken resulteerde vaak in soms moeilijke beslissingen. Geert: “Trotseer ik vandaag de kortere, drukke wegen of laat ik me verrassen door een onbekend, onverhard landweggetje? Ook in mijn job weet je nooit wat de dag brengt.” De ervaren service ingenieur benutte zijn vaardigheden volop tijdens het fietsavontuur. “Ik fikste onderweg zelf mijn gps, wisselde mijn fietskettingen, herstelde een bagagedrager en repareerde zelfs een gat in mijn fietsschoen met een colafles”, legt Geert uit. HACO vindingrijkheid op de fiets.

“Ook in mijn job weet je nooit wat de dag brengt”

Afrika by bike

Tussen het werken door droomt Geert al van een volgende fietstrip. “Marokko van noord naar zuid via het Atlasgebergte of de route Agadir-Dakar lijken me mooie toekomstige ritten. Of ooit van Moorslede naar Zuid-Afrika fietsen, wie weet…”, besluit Geert.

  • dscn6045.JPG
  • dscn0981.JPG

Neem contact op met Haco Trading

Haco Trading

Hoge schuurstraat 2

8850 Ardooie

Toon op kaart

Route plannen

Stel je vraag