HACO Trading BE

Een modern staaltje vakmanschap in restauratiewerk dankzij de Biesse Rover A 

Al vier generaties lang is Vandenbussche Schrijnwerkerij toonaangevend in het vakmanschap van schrijnwerk. Hun expertise strekt zich uit tot het vervaardigen van op maat gemaakte meubels, timmerwerk, gevelbekleding, ramen en deuren. Te midden van hun machinepark, blinkt nu ook een Biesse-machine in hun werkplaats: een 5 -assige Rover A 1556 XPS  die ze kochten via HACO. We hadden een gesprek met bedrijfsleider Steven Vandenbussche om meer te weten te komen over hun recente investering.

vandenbusscherovera5-1.JPG

Bij Vandenbussche in Beveren-Leie produceerden ze tot voor kort op maat gemaakte stukken met conventionele machines. Daarnaast beschikten ze over een CNC-machine voor freeswerk en deurproductie. Maar dankzij hun nieuwe Biesse Rover A 1556 XPS kunnen ze nu beide bewerkingen efficiënt uitvoeren op één machine. "Voor zowel onze raam- als deurproductie waren we op zoek naar één nieuwe CNC-machine die geschikt was voor het bewerken van massief hout. HACO was een van de weinige leveranciers die de juiste oplossing kon bieden", legt Steven uit.

Op maat gemaakte ramen voor restauratie

Een specialiteit van Vandenbussche is het op maat maken van ramen voor restauratieprojecten. "We zijn gespecialiseerd in restauratiewerk, waarbij we onder andere oude ramen namaken en vervangen door nieuwe. Dat betekent dat we nauwkeurig moeten kunnen inspelen op de specifieke wensen van onze klanten." Voorheen moesten ze met behulp van de oudere traditionele machines de ramen op een minder geautomatiseerde manier repliceren, bijna als ambachtelijk handwerk. "Met de nieuwe machine kunnen we nu zeer flexibel werken, zonder de machine telkens opnieuw te hoeven aanpassen.” De Rover A zorgt met zijn ruime gereedschapsmagazijn en XPS-tafelconfiguratie namelijk voor bijzonder snelle tafelinsteltijden. “Dit heeft de productietijd aanzienlijk verkort en stelt ons in staat veel sneller te werken. Op termijn streven we ernaar deze op maat gemaakte ramen zelfs geautomatiseerd te produceren."

 Verdubbelde productiecapaciteit

De nieuwe CNC-machine van Vandenbussche Schrijnwerkerij, met een verdubbelde capaciteit ten opzichte van de vorige machine, maakt het mogelijk zowel de raamproductie aan de linkerkant als de deurproductie aan de rechterkant van de machine uit te voeren. De Biesse Rover A vergroot niet alleen de productiecapaciteit aanzienlijk, maar stelt hen ook in staat om grotere stukken te bewerken door de grotere tafellengte. Daarnaast kunnen ze nu ook veel correcter en preciezer werken. “De 5-assige machine is uiterst nauwkeurig, wat een waardevolle eigenschap is bij het vervaardigen van maatwerk” vertelt Steven. “Het zorgt ervoor dat we de ramen nog correcter kunnen namaken en fouten kunnen vermijden”. 

  • vandenbusscherovera3-1.JPG
  • vandenbusscherovera6-1.JPG

Met de toevoeging van de Biesse Rover A 1556 XPS heeft Vandenbussche Schrijnwerkerij hun productiecapaciteit vergroot en precisie verbeterd. Het stelt hen in staat om zelfs de meest complexe restauratieramen met zorgvuldigheid te produceren, en om efficiënter te werken, terwijl ze hun traditioneel vakmanschap combineren met moderne technologie.

Wil je weten welke machine HACO kan voorstellen om jouw productie te optimaliseren? Vraag dan nu een afspraak aan via onderstaand contactformulier.

Stel je vraag