HACO Trading BE

Investeringen Group Nivelles NV kondigen succesvolle toekomst aan. 

Schrijnwerk editie 1909.

De Limburgse onderneming Group Nivelles NV heeft over een periode van amper 2 jaar niet alleen een nieuwe bedrijfsruimte opgetrokken, maar tevens een volledig nieuw machinepark uitgebouwd. "De vernieuwing van het atelier kadert in de bedrijfsvisie en -strategie van Group Nivelles NV om sterker op maatwerk te concentreren, nauwkeuriger en flexibeler te produceren en om verdere groei te bewerkstelligen", klinkt het.

Geschiedenis

25 jaar geleden namen de 3 broer Nivelles het initiatief om een bedrijf op te richten, gespecialiseerd in de aankoop en distributie van italiaans badkamermeubilair. Na een zestal jaar rijpte het idee om in Sint-Truiden een eigen schrijnwerkerij uit te bouwen om vlotter & sneller te kunnen beantwoorden aan de stijgende vraag van de klant. Vermits de bedrijfsactiviteiten en evenredig ook het machinepark bleven groeien, werd in 2007 een wastafelproductie overgenomen en verhuist naar een industrieterrein in Sint-Truiden en de eerder opgestarte metaalafdeling produceerde verder in Tilburg. Na 2 jaar besloot Group Nivelles NV alle bedrijfsactiviteiten onder 1 dak te centraliseren. Daartoe werd een extra industriehal opgetrokken. 

 

 

gn4.jpg

I-drain, Dzignstone & Assenti

Group Nivelles NV staat voor 3 merken: I-Drain (douchegoten met gepatenteerde sifon en gepatenteerd uniek verlijmingsproces); Dzignstone (producent van premium solid surface, zoals wastafels, douches, wandpanlen,...) en Assenti (badkamer en volledige meubelconcepten). De bedrijfsproducten situeren zich in het high-endsegment, waarbij Group Nivelles het verschil maakt met betaalbaar maatwerk. De onderneming levert aan groothandelsbedrijven in 23 landen. Verschillende producten worden daarbij ook onder private label vermarkt. 

Belgisch bedrijf in hart en nieren

"Alvorens te investeren in een volledig nieuwe atelier, overwoog Group Nivelles om de activiteiten naar het buitenland te verhuizen", zegt Natasja (COO). "Maar omdat we een Belgisch bedrijf zijn dat in Limburg verankerd is en daar ook zijn roots heeft, werd besloten om voor de moeilijke weg te kiezen en hier te blijven. Daar ging een investering van 5 miljoen euro mee gepaard, een enorm bedrag voor een bedrijf dat jaarlijks 8 miljoen euro omzet genereert. Maar ondernemen is nu eenmaal risico's nemen en het toont ook aan dat Bart (CEO) in zijn bedrijf gelooft, net als alle medewerkers."

gn1.jpg

Alles in eigen hand

"Sinds eind 2018 beschikken we over een volledig nieuw machinepark. Dat omvat onder andere: een volautomatisch platenmagazijn, een opdeelzaag, een kantenlijmer, drie CNC-machines, een volledige geautomatiseerde gietlijn met transportband, een lakcabine, enkele vacuümheffers, een kartonmachine (volautomatisch vervaardigen van maatwerkdozen) en tal van kleinere machines. 

Als kmo was het daarbij niet onze betrachting om alle activiteiten zoveel mogelijk te automatiseren. Oorspronkelijk maakten onze medewerkers zich echter een beetje ongerust over de mogelijke gevolgen van de implementatie van het nieuwe machinepark, bang om hun baan te verliezen, maar allen werden van bij het begin bij de plannen betrokken om duidelijkheid te scheppen en inspraak te krijgen. Uiteindelijk werd niemand ontslagen, wel integendeel, want zelfs 12 nieuwe medewerkers werden aangeworven wat het totaal op 48 brengt. 

Voor Group Nivelles is het de uitdaging om voortdurend nieuwe, innovatieve producten te introduceren. Daarbij houden we het volledige productieproces, het beschermings- en inpakmateriaal inbegrepen, graag in eigen hand. Dat zorgt ervoor dat we heel kort op de bal kunnen spelen wanneer onze klanten een product of technisch advies dringend nodig hebben. Want goede producten maken is één, maar het belang van een optimale service neemt met de dag toe."

Van kleinere tot grotere problemen

"Onze voormalige machines waren verouderd, maar we kenden ze wel van haver tot gort zodat we nagenoeg elk euvel of mankement in een handomdraai zelf verhielpen om de productie nooit in het gedrang te laten komen. Een volledig nieuw machinepark brengt echter ook kleinere of grotere problemen met zich mee. Vanzelfsprekend volgden de productiemedewerkers een theoretische en praktijkopleiding, afhankelijk van het soort machine variërend van een halve dag tot een week. 

Die opleidingen omvatten zoveel informatie, vaktermen, geavanceerde techniciteit en praktijken waardoor er aanvankelijk enkele kleinere opstartproblemen ontstonden. Die konden uiteraard niet vermeden worden en daar hadden we ook op geanticipeerd. Begin september werd een vervolgopleiding georganiseerd om de finesses nog beter onder de knie te krijgen om zo het volledige productieproces sneller en vlotter te laten verlopen."

gn3.jpg

Volautomatisch platenmagazijn

"Vooral de investering in een volautomatisch platenmagazijn was significant, zodat we hopen de terugverdientijd op 7 jaar te kunnen stellen. Voor de relatief kleinere machines bedraagt die termijn in principe 5 jaar. Voordien stond er geen volautomatisch platenmagazijn ter beschikking, zodat platen en pakketten uitgespreid in het magazijn lagen en met een heftruck naar de opdeelzaag getransporteerd dienden te worden. Dat hield onder andere concreet in: zoeken, opladen, transporteren, verzagen en het resterende materiaal terug naar het magazijn te voeren. Er even een anderskleurige plaat tussendoor nemen was daarbij vanzelfsprekend geen evidentie. Nu maakt het volautomatisch platenmagazijn een voorsortering van alle mogelijke kleuren en kan er meteen geproduceerd worden. Het is de betrachting om nog steeds zoveel mogelijk werk met dezelfde kleur te groeperen, maar indien snel een materiaal in een andere kleur nodig is, vereist dit slechts een druk op de knop. Daarmee wordt niet alleen een enorme tijdswinst bereikt, maar ook restafval wordt tot het minimum gereduceerd. 
Andere voorbeelden van de extra efficiëntie die wij genereren uit ons nieuw machinepark zijn de nieuwe CNC-machines die twee platen per beurt verwerken, terwijl dit er voordien maar één was. Daarnaast werkt de kantenlijmer ook veel nauwkeuriger dan de vroegere machine en is hij beduidend onderhoudsvriendelijker. Ook dat is belangrijk, vermits wij nog steeds PU-lijm prefereren."

Machineleveranciers en partners

"Vanzelfsprekend was een dergelijke grootschalige uitbreiding van de productiecapaciteit alleen maar mogelijk met de samenwerking van betrouwbare partnerbedrijven. Met het oog op een ecologisch verantwoorde aanpak, voorzag firma Limoco twee stofafzuigingssystemen en zorgt een warmterecuperatiesysteem voor een energiezuinige werking." 
"Zonnepanelen van Izen zorgen voor de eigen elektriciteitsproductie. HACO Trading heeft een groot aandeel in ons machinepark met toestellen van Biesse. Belangrijk hierbij was een zo efficiënt mogelijke werking en het vermijden van allerlei gesofistikeerde snufjes waarvan vele vaak overbodig zijn. Om de fysieke belasting voor onze medewerkers te verminderen, installeerde het bedrijf Easy systems onder meer transportbanden."

gn2.jpg

Bedrijfsvisie en -strategie

"De volledige vernieuwing van het atelier kadert in de bedrijfsvisie en -strategie van Group Nivelles om de onderneming sterker op maatwerk te concentreren, om nauwkeuriger en flexibeler te produceren en om verdere groei te bewerkstelligen. We verwachten meer output van de investering vermits ons orderboek nog niet volledig volzet is. Mocht dat echter nu reeds het geval zijn, zou er wel bijzonder slecht geïnvesteerd zijn, want het is net zo dat we nu aan Group Nivelles van de toekomst bouwen; dat we tussen nu en 10 jaar nog steeds met deze bedrijfsruimten en machines kunnen werken. Dat sluit extra investeringen natuurlijk niet uit. Zo werkt dat niet. Een bedrijf moet blijvend evolueren, rekening houden met de markt en die altijd met minstens een stap voor blijven."


Stel je vraag